Articole
În cadrul clinicii MedArt Clinique se oferă consultații de către o echipă de exceptie formată din medicii alergologi: Mihaela Fratoștițeanu și Denisa Dorogan
Echipei Lifemed Art – Alergologie i s-a alăturat dr. Denisa Dorogan – medic primar Alergologie și Imunologie Clincă. Este un medic calm, iubește copiii, răbdător şi dedicat în totalitate activității sale cu pacienții. Atunci când am intrat în cabinetul „Lifemed ART” din incinta clinicii „MedArt Clinique” din Craiova, am simțit aceeaşi căldură pe care dr. Denisa Dorogan le-o arată şi pacienților atunci când îi calcă pragul. Medicul îşi tratează pacienții cu profesionalism, folosind tehnici de ultimă generație. Specialistul ne-a prezentat care sunt cele mai întâlnite tipuri de alergii, cum se manifestă, dar şi cum pot fi prevenite şi tratate acestea. …
Read MoreAlergia la polenul de graminee
Alergia la polenul de graminee (familia Poaceae) este frecvent intalnita la nivel mondial, fiind una din principalele sensibilizari la pacientii atopici. Gramineele furajere și cele cultivate,cerealiere,se găsesc pe întreg teritoriul țării noastre. Perioada lor de polenizare se întinde din luna martie până în septembrie având un vârf polinic în lunile mai,iunie și iulie. Există variații între diferite regiuni geografice în funcție de diferențele de climă și cele topografice. Riscul alergic pentru acest tip de polen este cel mai mare în regiunile sudice și sud-estice ale României!
Read MoreReacții alimentare la copii: alergie, intoleranță, sindrom de alergie orală?
Numarul persoanelor care dezvoltă alergii a crescut alarmant in ultimii ani, iar cei mai afectați sunt copiii. La copiii mici predomină alergiile de tip alimentar pentru ca apoi, după prima decadă de viată să predomine alergiile de tip respirator.
Read MoreCe este sindromul de alergie orală?
Sindromul de alergie orală reprezintă o reacție alergică la fructe, semințe și vegetale (proaspete) întâlnită la persoanele cu rinită sau rinoconjunctivită alergică la polen. Acest sindrom se manifestă prin apariția rapidă, în decurs de câteva minute de la consumarea alimentului trigger a următoarelor simptome:
Read MoreAlergologie şi Imunologie
Numărul persoanelor care dezvolta alergii a crescut alarmant în ultimii ani, iar cei mai afectați sunt copiii. Alimentația necorespunzătoare, dar și tratamentele foarte agresive, cu antibiotice într-un mod nejustificat, fără recomandarea medicului pot contribui la scăderea rezistenței organismului. Alergiile pot să apară însă la orice vârstă, iar atunci când apar, cel mai bine este să apelăm la sfatul specialistului.
Read MoreCe este şi cum se manifestă rinita alergică?
Rinita alergică este o afectiune simptomatică a mucoasei nazale cauzată de expunerea la un alergen. Poate fi sezonieră (se întâmplă doar în anumite perioade) sau se poate manifesta pe tot parcursul anului. Simptomele rinitei alergice sunt nas înfundat sau rinoree, strănuturi frecvente și prurit nazal. Acestea pot fi însoțite sau nu de manifestări de tip conjunctivită alergică precum lăcrimare oculară, prurit ocular și mâncărime în gât.
Read MoreTestarea cutanată alergologică PRICK
Testarea cutanată alergologică PRICK - Este o metodă simplă, rapidă, eficientă, ce constá in aplicarea unor picaturi de extracte alergenice pe antebrate care se înțeapă discret, apoi dupa 15 minute se interpreteaza rezultatul. Dacă sunteți alergic la una sau mai multe substanțe, zona respectivă va deveni roșie.
Read MoreTestarea cutanată alergologică PATCH
Testarea cutanată alergologică PATCH constă în aplicarea unor plasturi care conțin alergenele, la nivelul bratelor sau spatelui cu scopul diagnosticarii reactiilor tardive la diverse substante din cosmetice, detergenti, parfumuri.
Plasturii vor fi lăsați pe piele să acționeze timp de 48 de ore, apoi vor fi îndepărtați, moment în care se face o primă citire a rezultatelor, urmată ulterior de mai multe citiri la 3- 7 zile. Dacă sunteți alergic la una sau mai multe substanțe, zona respectivă va deveni roșie.